הרשם/ התחבר

חיפוש

הנאות החיים – הקפה המושלם!

כשמדובר בכוס קפה טובה, לכל אחד יש את בתי הקפה האהובים עליו – אבל בימים שאתם בבית או פשוט עסוקים מכדי לקנות קפה בחוץ, הידיעה איך להכין קפה בבית יכולה להיות מיומנות משנה חיים. כמובן שאם אתם רגילים להשיג את מנת הקפאין היומית ממכונות קפה מקצועית, זה עשוי להיות קצת מרתיע בהתחלה ללמוד להכין קפה בבית.

אז אילו גורמים תורמים ליצירת הקפה המושלם?
ספל הקפה המושלם תלוי במספר גורמים כמו טמפרטורה, לחץ המים במכונת הקפה, זמן המגע וחימום מקדים של הספל עצמו. לכל אחד מן הגורמים האלו יכולה להיות השפעה, חיובית או שלילית, על טעמו הסופי של הקפה.

לדוגמא, מכונת הקפה שלנו מכוונת על לחץ מים של 15 בר, הנחשב ללחץ המים האופטימלי עבור כל מרכיבי הקפה.

 

מדוע לא כדאי להשתמש במים מורתחים להכנת קפה?
הטמפרטורה האופטימלית של 98 מעלות צלזיוס תורמת לטעם ולארומה מצוינים של הקפה.
אם משתמשים במים מורתחים, הם עלולים לשרוף את הקפה וליצור טעם מריר ולא ערב לחיך.
זו הסיבה שמכונת האספרסו של סמג מכוונת על טמפרטורת מים של 98 מעלות צלזיוס וכוללת גם משטח לחימום ספל הקפה בחלקה העליון של המכונה. כך מוודאים כי הקפה יוגש מיד בטמפרטורה האופטימלית שלו.

אלו סוגי קפה ניתן להכין במכונת האספרסו שלנו?
1. אספרסו – קפה מעובה ומרוכז יותר, אותו מכינים עם מים שחוממו לטמפרטורה של 98 מעלות צלזיוס וסוננו דרך קפה גרוס.
2. אספרסו כפול – כמות כפולה של אספרסו
3. לאטה מקיאטו – משקה בעל שכבות של קצף, אספרסו וחלב. האספרסו נמזג אחרון אל תוך החלב, כדי לוודא שיצוף למעלה ויספק טעם החל מן הלגימה הראשונה
4. לאטה – משקה על בסיס חלב המשלב אספרסו וחלב לטעם רך
5. קפוצ’ינו – משקה שבמקורו מאיטליה, ומוגש באופן מסורתי עם אספרסו כפול, חלב וקצף
6. מוקה – שילוב של משקה שוקו חם ואספרסו, עם חלב חם מלמעלה
7. שוקו חם – משקה שוקו חם מחלב מחומם

 

באיזה סוג חלב יש להשתמש ולאיזו טמפרטורה יש לחמם אותו?
חלב בעל אחוזי שומן נמוכים יחסית יהיה מושלם ליצירת קצף סמיך ויציב עבור קפוצ’ינו, לאטה או שוקו חם.

ניתן גם להשתמש בחלב בעל אחוזי שומן מעט גבוהים יותר ובחלב סויה. חימום החלב צריך להיות עד לטמפרטורה של 60 מעלות, שנחשבת לטמפרטורה המושלמת.

טמפרטורת החלב ניתנת למדידה בקלות באמצעות מיכל הנירוסטה של המכונה.

על ידי החזקת בסיס המיכל, ניתן לחוש בחומו של החלב, חום של 60 מעלות הוא נעים למגע לעור ואינו חם מדי. טמפרטורה גבוהה יותר עלולה כבר לצרוב את העור.

בתרבות האיטלקית קיים טקס פולחן שלם סביב קפה האספרסו, המאחד סביבו אנשים לחגוג ביחד. טקס זה הולך להיות השנה עוד יותר מיוחד מתמיד עם מכונת הקפה Lavazza A Modo Mio מבית SMEG.
מכונת קפה החדשה משלבת בין מומחיות הקפה של LAVAZZA בתחום קפה האספרסו ביחד עם הסטייל הייחודי כל כך של מוצרי SMEG ומתוך שיתוף הפעולה הזה בין שני המותגים נולד מוצר חדש ובלעדי המציג לעולם את המומחיות האיטלקית במלוא הדרה.

 

מכונת הקפה Lavazza A Modo Mio מבית SMEG מגלמת בתוכה את הניסיון והמומחיות האיטלקיים האותנטיים של LAVAZZA במטבח הפרטי או בבית הקפה, בתוך אסתטיקה אלגנטית ומודרנית. קווי המתאר המשורטטים בעדינות רבה כל כך, אשר עוצבו ע”י המעצבים Matteo Bazzicalupo ו- Raffaella Mangiarotti מסטודיו deepdesign ביחד עם הגימור המתוחכם הופכים את Lavazza A Modo Mio SMEG למכשיר חובה בכל מטבח מעודכן ועכשווי.

מכונת הקפה אשר עוצבה עבור כל אוהבי הקפה באשר הם, המחפשים להכניס אל תוך ביתם ייחוד ויופי, תשתלב בכל סביבה עיצובית הודות לשלושת הצבעים בהם היא מגיעה: שחור, אדום וצבע קרם.

 

חווית אספרסו מצויינת מובטחת לכם הודות לממשק הפעלה ידידותי ואינטואיטיבי, אשר בנגיעה אחת מאפשר לכם לבחור בין קפה אספרסו מסורתי לבין אספרסו ארוך.

בתהליך העיצוב והפיתוח של מכונת הקפה A Modo Mio חשבו כבר על כל הפרטים הקטנים: בחירת תערובות הקפה השונות, משקל הקפה אשר בתוך על קפסולה, לחץ המים המושלם, טמפרטורת המים וקצב הוצאת הקיטור.

מכונת הקפה Lavazza A Modo Mio SMEG מביאה אליכם הביתה קפה אספרסו איטלקי אמיתי בדיוק כמו בבית הקפה ברומא.

בקרוב באולם התצוגה של SMEG, אריה שנקר 13 הרצליה פיתוח 09-7730768

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך לקנות

    חייגו עכשיו