-להרתיח בסיר רחב מים עם כף מלח
-לערבב את כול חומרי הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד
-להכין את רוטב העגבניות
-לחלק את הבצק לצינורות ארוכים
-בעזרת הסכין לחלק את צינורות הבצק לקבוצות קטנות וליצור את צורות האוריקייטה.
-לבשל את הפסטה במים הרותחים כדקה ולהוסיף למחבת עם רוטב העגבניות
הוראות להכנת הרוטב
-במחבת רחבה לטגן את שיני השום על אש בינונית
-לאחר דקות בודדות להוסיף את הרוטב עגבניות
-להוסיף כוס מים ומעט מלח ולבשל ללא מכסה במשך 15 דקות
-להוסיף את עלי הבזיליקום